Naast een vaste baan in het ziekenhuis

Simone

"Ik heb het erg naar mijn zin bij het ziekenhuis waar ik een vast contract heb en met veel plezier werk. Dat neemt echter mijn nieuwsgierige aard niet weg en daarom heb ik mij bij Zorgplaats.nl ingeschreven. Zo kan ik eens ervaren hoe het is om in andere zorgvelden te werken zoals in de thuiszorg en af en toe als avondhoofd in een verpleeghuis. 

In het begin was ik onzeker of ik wel bekwaam genoeg ben om in deze, voor mij nieuwe, zorgvelden te werken. Maar daar wist Zorgplaats.nl iets op en bood mij gerichte scholing in de vorm van korte trainingen, waarin bijvoorbeeld de risicovolle handelingen en het werken met een zorgdossier nog eens werd doorgenomen. Dat maakte dat ik vol zelfvertrouwen aan het werk kon. 

Naast het werken in het ziekenhuis werk ik er nu zo’n 4 uur per week bij, op momenten dat het mij uitkomt. Het heeft mijn blik verruimd en ik heb tevens het idee dat ik mijn patiënten in het ziekenhuis ook beter kan voorbereiden op wat hen thuis te wachten staat….helemaal volgens mijn agenda." 

Simone is verpleegkundige uit Heerhugowaard.